Zilver voor Delft Hyperloop

Mischa Brendel

Afgelopen zondag wisten Delftse studenten de tweede plaats te bemachtigen in de internationale Hyperloop Pod Competitie.

Het studententeam, Delft Hyperloop, was een van de overgebleven vier finalisten aan de Hyperloop Pod Competitie bij SpaceX in Hawthorne, Californië. De uitdaging was om zo snel mogelijk door de 1,2 km lange testbuis, aangelegd door SpaceX, af te leggen. Met een snelheid van 142 km/h moesten de Delftenaren alleen het studententeam WARR Hyperloop van de Technische Universiteit München ver voor zich laten. Dat team wist namelijk een uiteindelijke snelheid van 467 km/h te behalen.

De Hyperloop betreft een concept voor een vacüumtrein, die zich nog het beste laat vergelijken met het concept van buizenpost, met als grootste verschil dat de Hyperloop mensen en grotere goederen moet gaan vervoeren.

Delft Hyperloop was even nog bang dat ze überhaupt niet aan de race konden deelnemen, ‘prestatie want nog geen 24 uur geleden hadden we zoveel problemen met de software en een doorgebrande boordcomputer dat we dachten dat we uit de race lagen’, aldus teamleider Edouard Schneiders.

Toch is de behaalde 142 km/h een lagere snelheid dan het team verwachtte. Schneiders: ‘Om een kans te maken op de gouden plak hebben we een aantal risicovolle besluiten genomen. Die risico’s zijn voor ons net de verkeerde kant uitgevallen.’

Een jaar geleden schreven zo’n vierhonderd teams zich in voor de Hyperloop Pod Competitie, waarvan er na diverse selectierondes twintig teams daadwerkelijk mochten deelnemen aan de competitie. Hiervan bleven uiteindelijk vier teams over, voor de finale.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required