Ziggo wordt mobiele provider

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Kabelmaatschappij Ziggo gaat dit jaar nog zijn diensten aanbieden als virtuele mobiele provider. Dit maakte het bedrijf vandaag bekend.

Hoewel de kabelaar vandaag nog een winst- en omzetwaarschuwing gaf – Ziggo heeft minder klanten kunnen vasthouden dan eerder gedacht – meldde het bedrijf ook later dit jaar nog als virtuele netwerk operator (hierbij gebruikt een bedrijf geen eigen netwerk, maar huurt het deze van een andere partij) op de markt te willen treden. Hierbij wil het bedrijf flink inzetten op zijn WiFiSpots. Momenteel is Ziggo bezig met de uitrol van deze hotspots, waarbij de modems van internetklanten van Ziggo ingezet worden als wifi-hotspots voor andere Ziggo-klanten, zodat deze door heel Nederland over een gratis wifi-netwerk kunnen beschikken. Het is dus de bedoeling dat de nieuwe klanten van de mobiele-telefoniediensten ook kosteloos op dit wifi-netwerk in kunnen loggen. Hiermee lijkt Ziggo een flinke troef in handen te hebben ten opzichte van andere netwerkproviders.

Om zijn netwerkdiensten aan te kunnen bieden, zoekt Ziggo samenwerking met telecombedrijf Vodafone. Of deze samenwerking ook al definitief is beklonken, is niet bekend.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required