Zestien miljoen voor sensorinstituut

Leestijd: < 1 minuten

Erwin Boutsma

Verschillende overheden leggen samen zestien miljoen euro op tafel om daarmee Incas3 (Innovation Centre for Advanced Sensors and Sensor Systems) op te richten.

Incas3 moet een wetenschappelijk onderzoeksinstituut worden op het gebied van sensortechnologie. ‘Incas3 is een volledig zelfstandige stichting’, licht zakelijk directeur John van Pol toe. ‘Hiervoor hebben we bewust gekozen omdat de onafhankelijkheid ons in staat stelt met een breed spectrum van bedrijven en instellingen samenwerkingen aan te gaan zonder dat sprake is van concurrentie.’

Het in Assen te vestigen instituut moet plaats bieden aan zeventig arbeidsplaatsen, waarvan 64 voor wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast gaat het initiatief er vanuit dat er een veelvoud aan arbeidsplaatsen wordt gecreëerd in de industrie. Verschillende industriële en partners, onderwijsinstellingen en vergelijkbare onderzoekinstellingen in het buitenland hebben al toegezegd te willen gaan samenwerken met Incas3.

De zestien miljoen euro wordt opgebracht door Economische Zaken (acht miljoen), het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (tweee miljoen) en de Provincie Drenthe en de Gemeente Assen.

www.Incas3.nl

 

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: