Zelfbouwgids voor drones

Leestijd: < 1 minuten

Rijkert Knoppers

Vier elektromotoren, vier propellers, een hoop elektronica en een behuizing, meer is er niet nodig voor de bouw van een drone.

Deze opsomming kan elke handige knutselaar ook bedenken, maar gelukkig gaat het onlangs verschenen boek Drones een stuk verder door ook uit te leggen hoe de lithium-polymeer batterijen het veiligste te behandelen zijn, dat de elektromotoren met minimaal 8.000 omwentelingen per minuut moeten draaien en welke electronic speed controllers (esc’s) de voorkeur verdienen. Ook de keuze voor de propellers en de vluchtcontroller komen aan bod.

Alleen het casco van de voorgestelde drone zou een wat professionelere uitstraling mogen hebben. Nu beveelt het boek aan dat je de draagconstructie en de vier poten uit een aantal stukken triplex kunt fabriceren, waarbij je de betreffende onderdelen met behulp van tiewraps bij elkaar moet zien te houden. Dat geeft het geheel echter een enigszins klungelig en weinig betrouwbaar uiterlijk.

Maar goed, dan eindelijk de eerste vlucht! Eerst de uitgebreide checklist controleren en op de aanwezige huisdieren en kinderen letten en daar gaat ie! En wie vanuit de lucht foto’s of video’s wil maken, kan in dit prachtig uitgevoerde boek ook nog de nodige uitleg krijgen. Aanbevolen!

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required