Winst lijkt zeker voor Solar Team Eindhoven

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

In de Cruiser-klasse van de Bridgestone World Solar Challenge is er wél Nederlands succes: zonnewagen Stella Era van Solar Team Eindhoven finishte gisteren met de hoogste efficiëntiescore in haar klasse.

Hoewel Stella Era als tweede in de Cruiser-klasse finishte – het Australische Team Sunswift was eerste – behaalde het wel de hoogste efficiëntiescore: 112 punten. Dat is een stuk meer dan Team Sunswift, dat 56 punten haalde. Team IVE uit Hongkong behaalde 44 punten, maar krijgt ook strafpunten voor het niet op tijd finishen.

Lees verder onder de foto

Solar Team Eindhoven viert de overwinning alvast (copyright: STE/Bart van Overbeeke)

De efficiëntiescore van de auto’s in de Cruiser-klasse berust op het aantal personen-kilometers (de auto’s mogen naast een chauffeur ook passagiers meenemen) en de hoeveelheid energie die de wagens verbruiken. Stella Era reed het grootste deel van de race met drie passagiers, waar de concurrenten maar één passagier meenamen. Wel zorgde harde wind ervoor dat Solar Team Twente er vaker dan gepland voor moest kiezen om met minder dan drie passagiers te rijden.

De officiële uitslag van de Cruiser-klasse in de Bridgestone World Solar Challenge volgt morgen. Naar verwachting neemt Solar Team Eindhoven dan voor de vierde maal de wereldtitel in ontvangst.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: