Winst in strijd tegen COVID virus

Strijd tegen Coronavirus

OSAKA, Japan Panasonic heeft bekendgemaakt dat het bedrijf, in samenwerking met het Japanse Textile Products Quality Technology Center, het remmende effect van nanoe™ op de hechting van het nieuwe coronavirus in een testruimte van 24 m3 heeft geverifieerd. Dit is de eerste keer ter wereld dat het remmende effect op de aanhechting van het coronavirus is geverifieerd in een testruimte die bijna zo groot is als een dagelijkse leefruimte.

 

Results Data (Graphic: Business Wire)

nanoe™ is een technologie die onzichtbaar vocht in de lucht verzamelt en daarop een hoge spanning toepast om ‘hydroxylradicalen in water’ te produceren. Hydroxylradicalen remmen de groei van verontreinigende stoffen zoals bacteriën en virussen. Ze hebben het kenmerk sterk oxidatief en zeer reactief te zijn, vandaar dat ze een korte levensduur hebben. Nanoe™ zit gevangen in kleine waterdeeltjes, heeft een lange levensduur en kan zich door de ruimte in een kamer verspreiden. Het heeft een remmend effect op zowel in de lucht zwevende als op aanhechtende stoffen.

De mutatie van het aminozuur in het spike-eiwit heeft nieuwe variantstammen veroorzaakt met verschillende infectiviteit, overdraagbaarheid en antigeniteit, zoals de verhoogde bindingscapaciteit aan cellen en verminderde binding aan neutraliserende antilichamen. Bijgevolg vertoont de wereldwijde verspreiding van het nieuwe coronavirus geen tekenen van afname. Er wordt onderzoek gedaan om de eigenschappen van de huidige dominante Omicron-stam te identificeren, maar de toename van secundaire infecties in huishoudens en andere factoren suggereren dat de besmettelijkheid ervan is toegenomen in vergelijking met conventionele stammen, en verdere infectiepreventiemaatregelen zijn cruciaal.

Wat de nanoe™-technologie betreft, heeft Panasonic hun remmende effect op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2)*2 in juli 2020 en het remmende effect op vier nieuwe coronavirusvarianten*3 in november 2021 geverifieerd. De resultaten van de vorige tests zijn uitgevoerd in een kleine testruimte van 45 liter.

Daarom voerde Panasonic een vergelijkend experiment uit in een testruimte van 24 m3 om virustiters met en zonder blootstelling aan nanoe™ te vergelijken. Een stuk gaas verzadigd met de Delta-stam van het nieuwe coronavirus werd 8 uur blootgesteld aan nanoe™ en het remmende effect van meer dan 99% werd bevestigd. Let op: de verificatieresultaten zijn gebaseerd op een test in een gesloten testomgeving en niet in een daadwerkelijk in gebruik zijnde ruimte.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required