Winnaar Pro-Motor Award 2020 bekend

Mischa Brendel

Vanavond won Cleantech Center de Pro-Motor Award, de jaarlijkse prijs voor een ambitieuze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

De prijs is een idee van het Katapult-netwerk, dat publiek-private samenwerkingen tussen bedrijven en beroepsonderwijs faciliteert.

Er waren in totaal vijf genomineerden voor de prijs:

Laatstgenoemde werd door de jury aangewezen als de winnaar van de Pro-Motor Award 2020. De keuze baseerde de jury op de overweging dat hier sprake is van ‘een krachtige, brede samenwerking waarin de hele kennisketen de handen ineenslaat en er met een stevige opzet en vraag gestuurde aanpak zowel ‘massa’ als verbinding met een brede reeks van opleidingen is gerealiseerd.’

Het thema van dit jaar was de meerwaarde van pps voor het mkb. ‘Mkb is de groeimotor van de Nederlandse economie. Van de ruim 14.000 partners van publieke private samenwerkingen is 80 % mkb. Tegelijkertijd werkt het overgrote deel nog helemaal niet samen van het onderwijs. En dat is een gemiste kans, juist omdat door samen te werken zoveel – letterlijke en figuurlijke – winst valt te behalen’, aldus de organisatie.

 De uitreiking vond plaats op het Science Park in Amsterdam.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required