Vijf succesvolle voorbeelden van datamanagement in maakindustrie

Leestijd: 2 minuten

redactie

Fabrikanten zijn in toenemende mate afhankelijk van digitale technologieën voor het ontwerpen en produceren van producten. Een goed gebruik daarvan is noodzakelijk om te kunnen groeien en concurreren. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in hoe de productiviteit te verhogen, hoe personeel kan worden ingezet in het creatieve proces van innovatie of de samenwerking tussen verschillende productielocaties kan worden gestroomlijnd.

Een recente whitepaper over datamanagement in de maakindustrie van SOLIDWORKS® geeft vijf voorbeelden van succesvol datamanagement.

>>> Download hier de whitepaper datamanagement in de maakindustrie

CP Manufacturing: verhoging van productiviteit
Al vier decennia ontwikkelt CP Manufacturing afvalrecyclinginstallaties en bijbehorende machines en apparatuur voor afvalscheiding. Door een goed datamanagement heeft CP Manufacturing vier keer sneller recyclingsystemen ontwikkeld, de omvang van zijn productiefaciliteit verdrievoudigd, de omvang van zijn engineeringafdeling verdubbeld en een snelle, aanhoudende groei ondersteund.

Vermeer Corporation: productkwaliteit verbeteren
Producent van landbouw- en bosbouwmachined Vermeer Corporation profiteert vooral van de automatisering van het engineering change (ECN) proces van het bedrijf. ‘Ons ECN-proces is vrij complex met een verschillende reeks taken voor verschillende personeelsleden,’ zegt Greg Johnson, senior applicatiespecialist. ‘Met Enterprise Product Data Management wordt het hele proces gecontroleerd door het systeem, dat garandeert dat alle stappen worden gevolgd en geen stappen worden overgeslagen.’

Munters Corporation: samenwerking vergemakkelijken
Bij Munters Corporation, wereldleider op het gebied van ontvochtiging, werden in 2007 verschillende engineeringteams samengevoegd tot één onderling verbonden groep. Het bedrijf wilde in staat zijn om ontwerpen te delen, delen van de producten wereldwijd te standaardiseren en producten te bouwen waar dat zinvol was. Over de hele wereld hebben de teams toegang tot dezelfde systemen.

Automatic Handling International: kosten verlaagd
De fabrikant van op maat gemaakte handling- en verpakkingssystemen heeft door datamanagement de productietijden met 80 procent teruggebracht, papieren tekeningen vervangen door digitale 3D-modellen voor productie en print-, papier- en administratiekosten geëlimineerd.

USSC Group: inspirerende innovatie
De ontwerper van zitmeubelen voor voertuigen, USSC Group, heeft met behulp van datamanagement een revolutionaire vrachtwagenstoel geïntroduceerd: de Valor crew seat. Dankzij datamanagement heeft het bedrijf snel op het succes van de Valor kunnen inspelen door een volledige familie Valor-stoelen te introduceren om aan verschillende behoeften te voldoen.

>>> Download hier de whitepaper datamanagement in de maakindustrie

 

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required