Vierde plek voor Inholland bij Racing Aeolus

Leestijd: < 1 minuten

Indra Waardenburg

Afgelopen weekend werd de internationale windwagenrace, Racing Aeolus 2012, voor de vijfde keer verreden. Dit jaar voor de derde keer op de zeedijk tussen Lands End en Huisduinen bij Den Helder. Hogeschool Inholland Delft eindigde met hun windwagen, Anemo IV, op de vierde plek.

Racing Aeolus is een internationale studentenwedstrijd, waarbij het de bedoeling is om met een Wind Powered Vehicle (WPV) vijfhonderd meter tegen de wind in te racen. Het resultaat wordt gemeten in percentage windsnelheid (efficiëntie van de windwagen). Als het bijvoorbeeld tien meter per seconde waait en de auto rijdt vijf meter per seconde, dan is de efficiëntie vijftig procent. Vorig jaar zette de Deense technische universiteit DTU het huidige wereldrecord neer op 74,5 procent.

Dit jaar werd het wereldrecord niet gebroken. Het maximale percentage bleef steken op 73 procent. Met een gemiddelde van 58,5 procent behaalde het Canadese team de overwinning. Denemarken en Duitsland (Baltic Thunder V) eindigden respectievelijk op een tweede (47,8 %) en derde plek (39,3 %). Hogeschool InHolland Delft veroverde met een gemiddelde van 35,7 procent de vierde plek.  

  

Lees ook

Nieuwsbrief