Vakvrouwen ontmoeten elkaar op Femme Tech Dag

In samenwerking met TechniekTalent.nu

  • Zelf aan de slag
  • Bedrijven Awards

‘Normaal zijn ze binnen het bedrijf waar ze werken de uitzondering. Vandaag eens niet.’ Aan het woord is Akke Visser van TechniekTalent.nu, dat op 19 november voor de vijfde keer de Femme Tech Dag organiseerde.

Met honderd technische vakvrouwen was het een vol huis, in Utrecht. Zij kwamen niet alleen om te luisteren, lol te hebben en te netwerken, maar ook om zelf de handen uit de mouwen te steken. Tijdens een drietal workshops gingen de vrouwen namelijk aan de slag met uitdagingen van Artsen Zonder Grenzen, NEMO en Thales. ‘Voor ons was het de eerste keer dat we de deelnemers zelf aan het werk zetten’, vertelt Visser. ‘Dat was wel even spannend, maar ze vonden het allemaal heel leuk.’ De dag is vooral bedoeld zodat technische vakvrouwen elkaar kunnen ontmoeten. 

Tijdens de workshops was Nemo, dat technieklessen aantrekkelijker wil maken voor meiden, op zoek naar wat de aanwezige vakvrouwen ooit zelf in de techniek had aangetrokken. Bij Thales was de uitdaging meer van technische aard: hoe beschermen we bijvoorbeeld een stadion tegen drones? Artsen zonder Grenzen zocht hulp om te kunnen vaststellen of hun temperatuurgevoelige medicijnen nog goed zijn. Dat de oplossingen van de dames in de smaak vielen, bleek wel uit het feit dat Thales alle deelnemers aan hun workshop uitnodigde om bij het bedrijf verder te komen praten.

Tijdens het Femme Tech Award-diner aan het einde van de dag kregen Fokker Elmo, tbp electronics en General Ledger de Femme Tech Bedrijven Award 2015 uitgereikt. Zij toonden zich het afgelopen jaar koplopers in het werven en behouden van vakvrouwen in de techniek.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required