Universiteit Twente doet weer mee aan Duitse betonkanorace

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Dit jaar doet een studententeam van de Universiteit Twente opnieuw mee aan de tweejaarlijkse Duitse Betonkanu-Regatta. In 2009 maakte het UT-team zijn debuut en won meteen de eerste prijs door met een zelfgebouwde betonnen kano van 51 kilogram de snelste te zijn in het internationale deelnemersveld.

Dit jaar maken de BetonBrouwers, zoals het studententeam zichzelf noemt, gebruik van een nieuw betonmengsel, waarin onder andere het kalksteenmeel is vervangen voor extra cement en geëxpandeerd glas. Dit bestaat uit kleine glaskorreltjes gevuld met lucht. Dit maakt de kano niet alleen lichter, maar neemt ook de verwerkbaarheid van het betonmengsel toe. In totaal hebben de BetonBrouwers circa twintig procent van het gewicht van hun vorige model weten af te halen. Daarnaast heeft het team de vorm geoptimaliseerd, waardoor de betonnen kano’s nog sneller door het water heen zullen snijden, aldus het team.

 

De Betonkanu-Regatta wordt dit jaar op 24 en 25 juni gehouden in Maagdenburg. De BetonBrouwers hebben ook de ambitie om ook mee te doen aan de Amerikaanse betonkanorace, al is het moeilijk om op de lijst met deelnemers te komen.

Lees ook

Nieuwsbrief