Twente onthult waterstofauto Eco Marathon

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Het Green Team Twente heeft de vernieuwde versie van zijn waterstofauto, waarmee het team mee zal doen aan de Shell Eco Marathon, getoond.

Het elfkoppige studententeam presenteert de auto officieel op 23 april. Met de verbeterde auto wil het team de felbegeerde ‘1 op 1000’ halen in de Shell Eco Marathon, de autorace waarin de deelnemende wagens zo zuinig mogelijk moeten rijden.

’We hebben dit jaar een verbeterd ontwerp en een nieuwe, draadloze real time data connectie’, vertelt Sander Schotman van het Green Team Twente. Hierdoor zien we tijdens de race wat er in de auto gebeurt en kan er, indien nodig, ingegrepen worden. Tevens hebben we een nieuwe waterstofcel voor betere efficiëntie en nieuwe carbonvelgen, die we zelf ontworpen hebben.’ Deze velgen zorgen voor een gewichtsreductie van 10 %.

Het Twentse team is er één van meerdere Nederlandse teams. Zo liet het studententeam van de Hogeschool Zuyd begin dit jaar weten deel te nemen met een wagen waarvan diverse onderdelen met een 3d-printer worden gemaakt.

Na de race, die in mei te Rotterdam plaatsvindt, ondergaat de Twentse waterstofauto een RDW-keuring; het Green Team Twente hoopt dat hun wagen hierna ook de openbare weg op mag.

Lees ook

Nieuwsbrief