TW Podcast David Molenaar (Siemens Gamesa): Waarom de grootste offshore windturbine eigenlijk groot genoeg is

Leestijd: < 1 minuten

redactie

De CEO van het bedrijf dat de grootste windturbine ter wereld kan bouwen, pleit ook voor grenzen aan deze schaalvergroting. Hoe zit dat? Beluister onze podcast met David Molenaar.

In korte tijd is duurzame offshore windenergie qua prijs concurrerend geworden met fossiele energie. ´Nu kunnen we gaan focussen op de minimale CO2-uitstoot per opgewekte kWh offshore wind´, aldus Molenaar. Daartoe moeten we ons richten op een langere levensduur en het efficiënt inzetten van materialen en kraanschepen; in plaats van steeds grotere turbines te willen bouwen. Nederland zou trendsetter kunnen zijn door op nieuwe, slimme manieren offshore windparken aan te besteden.

Molenaar werkt al twintig jaar in de offshore windindustrie, pleitte al in 2008 voor de huidige aanpak bij het aanbesteden en plannen van offshore windparken en houdt ervan om zijn werknemers en stakeholders in offshore wind te enthousiasmeren over duurzame energie.

In dit gesprek:

TW start deze zomer met de podcast ‘Techniek en Wetenschap in Perspectief’. Samen met interessante gasten staan we stil bij Techniek en Wetenschap, en hun rol bij maatschappelijke en economische ontwikkelingen. We starten met een serie van vijf podcasts over de energietransitie.

Abonneer je via jouw favoriete podcast app gratis op de podcast ‘Techniek en Wetenschap in Perspectief’.

Vragen en opmerkingen?

E-mail: redactie@TW.nl

Twitter: @TWdigitaal

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: