TU Delft investeert in procestechnologie

Leestijd: < 1 minuten

Indra Waardenburg

De TU Delft is gisteren gestart met het TU Delft Process Technology Institute. Met dit instituut wil de universiteit al het onderzoek samenvoegen, wat aan de TUD wordt gedaan op het gebied van procestechnologie.

Momenteel zijn er veertien leerstoelen verbonden aan de TUD die actief zijn op dit gebied, maar deze zijn verdeeld over twee faculteiten en vijf afdelingen. Prof.dr.ir. Andrzej Stankiewicz, hoogleraar procestechnologie aan de TUD en toekomstig directeur van het instituut, pleit voor een betere samenwerking. In een persbericht geeft hij aan dat de samenwerking binnen het instituut ervoor kan zorgen dat de TUD op dit vakgebied internationaal beter op de kaart komt.  

Het instituut richt zich op drie toepassingsgebieden: procesintensificatie, biochemische procestechnologie en procestechnologie voor geavanceerde materialen. De verschillende afdelingen gaan gebruik maken van een gemeenschappelijk macrolab, waar zij grote proefopstellingen kunnen bouwen om industriële toepassingen te testen.

De TUD is niet de eerste universiteit die zich meer wil focussen op procestechnologie. Eerder dit jaar richtte de TU/e een laboratorium in voor hoogleraar Hans Kuipers en zijn wetenschappelijke staf, die de overstap maakte van de Universiteit Twente naar de TU/e.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: