Tip: Leuk kinderboek over vervoersmiddelen

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Auteur en journalist Tom Jackson en illustrator Chris Mould hebben in het kinderboek Fantastisch vervoer hun krachten gebundeld en een zeer vermakelijk overzicht neergezet van alle mogelijke vormen van vervoer.

Elk hoofdstuk beslaat een aparte vorm van vervoer – zoals schepen, vliegtuigen, fietsen – en doet dat in een vaste structuur: een cartooneske overzichtspagina met daaronder een tijdlijn die de belangrijkste gebeurtenissen omtrent deze vervoersvorm behandelt, gevolgd door een of enkele pagina’s met een iets uitgebreider uitleg. Die uitleg is kort genoeg om de aandacht van kinderen erbij te houden, maar lang genoeg om ook echt leerzaam te zijn.

De overzichtspagina’s doen wat chaotisch aan, maar zijn voor kinderen juist een leuke zoekplaat, waarbij de illustraties uit de tijdlijn teruggevonden moeten worden in de grote overzichtspagina’s.

Wie zijn kind wat wil leren over de geschiedenis van vervoer, doet met de aanschaf van dit boek een goede koop. En wie zijn kind gewoon een leuk boek wil geven, ook trouwens.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required