Tip: Bezoek een virtuele wiskundetentoonstelling

Leestijd: < 1 minuten

Dorine Schenk

Musea bezoeken in Nederland kan nu enkel op reservering en kunstcollecties in het buitenland zijn ver buiten ons bereik. Het MoMath wiskundemuseum in New York is zelfs gesloten door de coronapandemie. Daarom hebben ze een virtuele tentoonstelling ‘Alternative Perspective’ opgezet die iedereen vanuit het veilige comfort van zijn of haar eigen huis kan bezoeken.

In de virtuele MoMath-zaal zijn werken van de Nederlandse kunstenaar Anton Bakker vanuit verschillende hoeken te bewonderen. Dat is belangrijk omdat perspectief een belangrijke rol speelt bij de sculpturen. Ze zijn duidelijk wiskundig geïnspireerd en zien er vanuit verschillende hoeken compleet anders uit. M.C. Escher is een belangrijke inspiratiebron voor Bakker, die inmiddels al meer dan 30 jaar in de VS woont en tot 2018 ook een techbedrijf had.

De virtuele tentoonstelling zit goed in elkaar en doet de bijzondere, wiskundige sculpturen eer aan. Als je nog een stap verder wilt gaan, dan kun je met je smartphone de augmented-reality-functie gebruiken om de werken in je eigen tuin of woonkamer de ‘fotograferen’.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required