Technische vacatures populair

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

De groei naar technische vacatures op de banenmarkt stagneert. Dat blijkt uit eigen onderzoek van Indeed. De internationale vacaturesite stelde een top tien samen van de landen België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje en Zweden.

Het aantal zoekopdrachten in Nederland naar technische vacatures steeg tussen 2017 en 2018 met 34 %. Tussen 2018 en 2019 was die stijging circa 2 %. ‘In 2019 zagen we spannendere economische omstandigheden dan in 2018, wat een mogelijke verklaring is voor de afgenomen groei’, aldus Arjan Vissers, Senior Manager Strategy & Operations bij Indeed Benelux.

De totale groei voor Nederland komt tussen 2017 en 2019 afgerond uit op 37 % en daarmee neemt ons land de tweede plaats in de top 10 in Alleen in België lag de stijging in het aantal zoekopdrachten hoger, maar dan ook wel een stuk hoger: maar liefst 61 %. In Groot-Brittannië daalde het aantal zoekopdrachten juist met 2 %.

De zoekopdrachten van Nederlanders beperken zich grotendeels tot binnen de landsgrenzen: slechts 4 % van de zoekopdrachten richt zich op Europa; Noord-Amerika heeft met 5 % een iets groter aandeel.

Vanuit het buitenland is er dan weer weinig animo om in Nederland aan de slag te gaan. ‘9 % van alle zoekopdrachten naar banen in de Nederlandse tech-sector wordt verricht door mensen buiten Nederland. In een land als Denemarken ligt dat aandeel een stuk hoger met 38 %’, aldus Vissers.

Als mogelijke daling van het aantal zoekopdrachten in tech-sector van het VK geeft indeed de politieke onrust rondom de Brexit.

 

Lees ook

Nieuwsbrief