Stemming Prins Friso Ingenieursprijs geopend

Leestijd: < 1 minuten

Redactie

De stemming voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs is geopend. Tot en met zondag 17 maart kan op de site van ingenieursvereninging KIVI gestemd worden op één van de drie genomineerden. De prijs wordt op maandag 18 maart uitgereikt.

Maja Rudinac-Voorneveld (37) is als oprichter van Robot Care Systems genomineerd voor haar werk aan de servicerobot Lea (Lean Empowering Assistent) die kwetsbare mensen helpt met lopen. Almer van der Stoel (47), directeur van CRUX Engineering BV, heeft als geotechnicus grote verdiensten in het doorrekenen van penibele bouwsituaties. Eelco Osse (44), directeur van Osse Equipment Manufacturing Group, richt zich op innovatieve machines voor een duurzame samenleving.

Vorig jaar won Nima Toulou (TU Delft) de prijs voor zijn werk aan oscillatoren en batterijloze chips. KIVI kent de Prins Friso Ingenieursprijs jaarlijks toe aan de ingenieur die zich onderscheidt in expertise, innoverend vermogen, maatschappelijke impact en ondernemerschap, aldus de beroepsvereniging.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required