Speciale Microsoft-dienst voor studenten hoger onderwijs

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Surf, de ICT-samenwerkingsorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek, heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft om de online samenwerkingsomgeving Live@edu beschikbaar te maken voor het hoger onderwijs in Nederland.

De dienst bevat veel elementen van twee andere diensten die Microsoft al aanbiedt, namelijk Windows Live, waarbij onder meer een online opslagruimte zit, en Windows Live Essentials, waarmee gebruikers onder andere een mailprogramma in huis halen.

 

Maar waar een gebruiker zich voor deze diensten los aan moet melden, wordt bij Live@edu een account gekoppeld aan een onderwijsinstelling. Hiermee vervangt de dienst in essentie online systemen zoals Blackboard, dat momenteel veel gebruikt wordt door onderwijsinstellingen, en biedt het bovendien veel meer functionaliteit, zoals het online bewerken van documenten. Daarbij garandeert Microsoft dat elke medewerker en scholier aan de onderwijsinstelling 25 GB online opslagruimte beschikbaar krijgt.

 

De onderwijsinstellingen houden de controle over de gebruikersaccounts van de studenten en medewerkers. Het is wereldwijd voor het eerst dat Microsoft een dergelijke systeemkoppeling aangaat. De Universiteit van Tilburg zal de nieuwe dienst de komende maanden als eerste aan haar studenten aanbieden.

Lees ook

Nieuwsbrief