Solar Team Twente finisht als vijfde

Leestijd: 2 minuten

Solar Team Twente

Solar Team Twente houdt voor TW een blog bij van hun avonturen tijdens de World Solar Challenge in Australië. Lees hier de achtste blog.

Vandaag hebben we de finish gehaald. We zijn geëindigd op plek 5 met een gemiddelde snelheid van 75,6 km/h. Helaas hebben we vandaag geen teams meer in kunnen halen ondanks de hoge snelheden van vandaag: tot wel 97km/h.

Vanochtend kwamen we na een kwartier al aan bij de eerste controlestop van de dag. Helaas moesten we hier een half uur wachten, omdat we hier onze tijdstraf van een half uur uit moesten zitten. Gisteren hebben we te horen gekregen dat de tijdstraf definitief was geworden voor het gebruik van het witte kleedje.

Na dit halve uur extra wachttijd, hebben we onze weg vervolgd op volle snelheid en die hebben we vandaag vastgehouden: we reden de hele dag met een gemiddelde snelheid van 90 km/h. Het werd nog ontzettend spannend, want de twee teams voor ons reden minder hard en we hoopten ze nog in te kunnen halen. Helaas is dit net niet meer gelukt.

De ontlading was groot bij de finish. Natuurlijk baalden we van een vijfde plek; we hadden verwacht eerste te worden en dat is niet gelukt. Aan de andere kant zijn we ook trots op wat we wel hebben bereikt! We hebben laten zien dat we meestrijden met de absolute wereldtop. Met onze zelfgebouwde zonneauto hebben we 3.021 kilometer afgelegd op alleen energie van de zon. De zon hebben we helaas wat minder gezien dan verwacht deze editie. Daarnaast is er ook erg veel wind geweest.

Ondanks het weer heeft RED Shift heel stabiel gereden. Er zijn windkrachten gemeten van 40 km/h, er is met 80 km/h over veeroosters gereden en de wagen heeft zelfs een kangoeroe moeten ontwijken! Ondanks dit alles hebben we maar één keer stilgestaan vanwege een technische storing aan het paneel en dat hebben we binnen tien minuten opgelost. Dat is, gezien het feit dat er tijdens de controlestops niks aan de auto mag worden gedaan, erg gaaf. RED Shift is een betrouwbare auto!

Vanavond gaan we op tijd slapen want ook wij hebben alles van onszelf gegeven. Het is jammer dat we de eerste plek niet hebben behaald, maar als je kijkt waar we vandaan zijn gekomen, een 20e startpositie, zijn we trots op ons resultaat.

Blijf ons ook de komende tijd nog volgen op social media!

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required