Salarissen ingenieurs blijven stijgen

Leestijd: < 1 minuten

Hilde de Laat

De arbeidsmarkt trekt flink aan, dat blijkt uit het jaarlijkse TW Salarisonderzoek 2016, dat TW samen met hr-adviesbureau Berenschot en branchevereniging NLingenieurs uitvoerde onder hogeropgeleide bèta’s en ingenieurs.

De salarissen stijgen met een recordhoogte van 4,6 %, dat is 0,8 % sterker ten opzichte van vorig jaar. Meer dan de helft van de geënquêteerde bèta’s verwacht dat de salarissen komend jaar weer stijgen.

Hoewel de salarissen in de lift zitten, hechten technici hier weinig waarde aan. Salaris is dit jaar zelfs uit de top drie gestoten van belangrijkste factoren in een functie. De categorie opleidingsmogelijkheden heeft deze derde plaats ingenomen. Gelukkig speelt de werkgever hier goed op in: bijna de helft van de werknemers krijgt training aangeboden, en maar liefst 70 % van de respondenten is tevreden over de kansen die de werkgever biedt voor doorontwikkeling.

Afstudeerders komen snel aan de bak, bijna 60 % van de ingenieurs heeft direct na afstuderen een baan. Studenten in de maritieme sector zijn het meest gewild. Salarissen van starters stijgen flink met gemiddeld 8 %. Eenmaal aan het werk blijven bèta’s waar ze zitten. Slechts 8 % is op dit moment op zoek naar een nieuwe functie.

Klik hier voor de volledige resultaten uit het TW Salarisonderzoek 2016.


Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required