Ruimtevaart viert verjaardag

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Begin deze maand gingen bij Museum Noordwijk de deuren van de tentoonstelling 60 jaar ruimtevaart open. Het onderwerp van de tentoonstelling, die loopt tot en met eind dit jaar, laat zich raden.

‘Om zes decennia ruimtevaart in beeld te brengen, gebruiken wij in totaal dertien panelen’, liet Rob van den Berg, directeur van Space Expo en drijvende kracht achter de tentoonstelling bij de opening weten. Elk paneel behandelt een eigen onderwerp. Zo komen onder meer satellieten, de eerste mensen in de ruimte, ruimtetelescopen en de eerste landingen op andere hemellichamen aan bod. Er is ook aparte aandacht voor Nederlanders in de ruimte. De beroemde Space Shuttle is niet alleen op een van de panelen vertegenwoordigd, maar ook als schaalmodel.

Al laatste zoomt de tentoonstelling in op de toekomst van de ruimtevaart, met herbruikbare raketten en astronauten die tijdens hun reis ‘in winterslaap’ gaan. En ook van het object waar het allemaal mee begon, de Spoetnik van de voormalige Sovjet-Unie, is een schaalmodel aanwezig.

Lees ook

Nieuwsbrief