Radiowerving jongere technici

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Nog te vaak is het voor technische bedrijven moeilijk om jonge technici te vinden, zo concludeert TechniekTalent.nu, het technisch samenwerkingsverband van werkgevers en werknemers.

Om daar wat aan te doen, heeft het platform Radio TechKnow gelanceerd, een website met verschillende podcasts waarin jongeren met een technische studie worden geïnterviewd over verschillende, voor hen relevante onderwerpen. Ook komen experts op het gebied van jongerenwerving en de al wat meer doorgewinterde technici aan het woord.

Onderwerpen die aan bod komen, zijn het werven en begeleiden van jongeren, verschillende generaties op de werkvloer, maar ook het gebruik van social media onder werktijd.

Hoewel de podcasts best interessant zijn en niet dusdanig lang dat luisteraars afhaken, blijft het de vraag of de doelgroep de website wel kan vinden en het niet vooral prediken voor eigen kerk is. Maar ongeacht het resultaat is het in ieder geval een dappere poging om daadwerkelijk iets bij te dragen aan de zoektocht van technische bedrijven naar jong personeel. 

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required