Ontdekkingsfestival

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Wie de festivals nog niet zat is, kan vrijdag 25 september het Discovery Festival bij Science Center NEMO in Amsterdam bezoeken. 

Het festival, waarvan dit jaar de tiende editie plaatsvindt, combineert kunst en wetenschap. Dit jaar is het thema ‘Who’s in control?’ Door apparaten steeds meer autonomie te geven, beroven we onszelf voor een groot deel van deze autonomie.

Het programma bevat genoeg uit alle hoeken: op het gebied van kunst kunnen bezoekers zich laten verwennen door Sweet Spots, een installatie die massages geeft onder begeleiding van drumritmes.

Ook interessant: robotevolutie. Wat als robots kinderen kunnen krijgen? Onderzoekers van de VU laten in een simulatie zien wat er dan gebeurt.

Zin om een lezing bij te wonen, maar mag hij niet te lang duren? Dan zijn de micropresentaties een uitkomst. Deze gaan onder meer over evolutionaire robotica en autonomie in de zorg.

Anonieme data zijn dé manier om ondanks het behoud van privacy toch voldoende gegevens te kunnen verzamelen van personen en locaties. Maar hoe anoniem zijn anonieme data? Op het festival een klein experiment: verspreid door Amsterdam bevinden zich zes anonieme sensoren. Kunnen de bezoekers aan de hand van de gemeten data raden wat deze sensoren meten en waar in Amsterdam ze dit doen?

Een festival zou geen festival zijn zonder muziek en ook daar is genoeg van te vinden op het Discovery Festival, waarvoor kaartjes te koop zijn vanaf € 18.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: