Online congres over 3D printen

Leestijd: < 1 minuten

Jan Spoelstra

Het Europees Octrooibureau (EPO) presenteert op 13 juli de studie “Patents and additive manufacturing – Trends in 3D printing technologies”. De presentatie is gratis bij te wonen, en is het startsein van een over vier dagen verspreid webinar over het onderwerp.

Additive manufacturing, vaak aangeduid als 3D-printen, is volgens het EPO één van de meest dynamische technologieën die de maakindustrie verandert en nieuwe mogelijkheden biedt voor productie en ontwerp. Ook zal het webinar ingaan op recente ontwikkelingen in de medische technologieën om COVID-19-patiënten te ondersteunen.

De studie van het EPO brengt de nieuwste trends in kaart, toont een golf van innovatie in 3D-printen in meerdere industrietakken en identificeert opkomende leiders op dit gebied. Het laat verder zien dat Europa een wereldwijde hub is voor innovatie in 3D-printen.

De lancering zal voorafgegaan worden door een paneldiscussie tussen de António Campinos (president EPO), en de executive director van het Bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO), Christian Archambeau, gevolgd door de presentatie van de studie door de hoofdeconoom van het EOB, Yann Ménière.

De studie maakt deel uit van een vierdaagse digitale conferentie die gezamenlijk wordt georganiseerd door het EPO en het EUIPO over 3D-printen en de impact ervan op intellectueel eigendom.

Tijdens de conferentie zullen beleidsmakers, ondernemers, investeerders, uitvinders, octrooigemachtigden en merkenadvocaten hun ervaringen en perspectieven delen. Het belooft een levendig en boeiend evenement te worden voor het MKB, onderzoekers, IP-professionals, beleidsmakers en managers van technische bedrijven.

Onder de sprekers zijn verder Chuck Hull, de uitvinder van stereolithografie, de eerste commerciële 3D-printtechnologie, en Cristian Fracassi, de CEO en oprichter van Isinnova, die wordt beschreven als een van de helden bij het gebruik van 3D-printtechnologie om de Ccovid-19 pandemie te bestrijden.

Deelname is mogelijk via deze link.

Lees ook

Nieuwsbrief