Nieuwe werkplaats in Zutphen voor Strukton en Arriva

Mischa Brendel

Arriva en Strukton Rail realiseren samen in Zutphen een nieuwe werkplaats. Strukton breidt in de nieuwe werkplaats de huidige activiteiten uit. Arriva zal er een veertigtal treinen in eigen onderhoud nemen.

Strukton onderhoudt al jaren vanuit een eigen werkplaats in Zutphen spoorgerelateerde machines. Deze werkplaats is echter te klein geworden voor de steeds groter wordende machines.

 

In de nieuwe werkplaats breidt Strukton de huidige activiteiten uit met elektrotechnisch onderhoud aan spoormaterieel. Dankzij een nieuwe installatie in de werkplaats kan Strukton hier straks de spoorwielen van Arriva-treinen afdraaien, waar de vervoerder hiervoor eerder afhankelijk was van de NS.

 

De realisatie van de nieuwe werkplaats valt samen met de nieuwe treinconcessies in december 2012, waarvoor Arriva 38 spurttreinen van het merk Stadler heeft besteld.

 

Deze treinen zijn volgens de vervoerder milieuvriendelijk en produceren bovendien weinig lawaai. Op het traject tussen Almelo en Mariënberg gaat Arriva rijden met bestaande Lint dieseltreinen, die voor aanvang van de concessie geheel zullen worden vernieuwd.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required