New Scientist zoekt wetenschappelijke talenten

Leestijd: < 1 minuten

Erwin Boutsma

De Nederlandstalige editie van het populair wetenschappelijke blad New Scientist is op zoek naar de beste wetenschappers.

Nederlandse en Belgische universiteiten hebben de afgelopen maanden hun beste jonge wetenschappers naar voren geschoven, om door New Scientist (Nederlandstalige editie) te worden beoordeeld op onder meer ‘wetenschappelijke en maatschappelijke impact van hun onderzoek, originaliteit en actualiteit’.

New Scientist heeft daaruit een shortlist opgesteld van 25 kandidaten waaruit een vakjury hét Wetenschapstalent 2015 zal kiezen. Deze titel betreft een nieuw in het leven geroepen prijs om wetenschappelijk talent te stimuleren.

Op 24 september maakt de vakjury de winnaar bekend tijdens een feestelijke ceremonie. De vijf hoogst scorende wetenschapstalenten presenteren dan hun onderzoek; de winnaar ontvangt een geldbedrag van € 1.500 en een kennisboekenpakket.

Voor TW-lezers bekende namen in het rijtje kandidaten zijn chemisch technologe Maaike Kroon (TU/e) en kwantummechanici Ronald Hanson (TUD) en Alexander Brinkman (UT). Via onderstaande website kunt u de profielen van de 25 kandidaten nog ruim één week lezen en uw stem uitbrengen tot 7 september. Die stem telt even zwaar mee als die van de vakjury.

Lees ook

Nieuwsbrief