Nederland in Europese top octrooiaanvragen

Leestijd: < 1 minuten

Gerald Schut

Nederlandse bedrijven hebben vorig jaar 2,7% meer octrooiaanvragen ingediend bij het Europees Octrooibureau (EOB) dan een jaar eerder. Daarmee staat Nederland na Zwitserland op de tweede plaats als het gaat om het aantal aanvragen per inwoner.

Het bedrijf met de meeste Nederlandse octrooiaanvragen is Philips (1.733 aanvragen) gevolgd door het pas opgerichte Philips Lighting (700) en DSM (395). De categorie Medische Technologie scoorde de meeste Nederlandse aanvragen, gevolgd door Elektrische Machines/Apparaten/Energie en Computertechnologie.

De Franse EOB-voorzitter Benoît Battistelli toont zich tevreden met de grotere snelheid waarmee zijn bureau de aanvragen kan behandelen, terwijl er meer aanvragen dan ooit werden ingediend. Volgens hem is dat van groot belang voor de concurrentiekracht van Europa.

Om meer te leren over de rol van octrooien in de innovatiestrategie van een bedrijf organiseert TW op 17 april het 3i Event (Idea, Intellectual Property, Innovation) in Eindhoven. Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Lees ook

Nieuwsbrief