Miljoen euro contract met Duitse lucht- en ruimtevaartcentrum voor de levering van een universele quantumcomputer

Leestijd: 2 minuten

QuiX Quantum zal 8- en 64-qubit volledig Universele Quantum Computers leveren, gebaseerd op fotonica. Hierbij zullen de bestaande technologieën van hun processoren worden geïntegreerd met bronnen, detectoren en feedforward om een modulaire Photonic Quantum Computer te creëren. Dit is de eerste commerciële verkoop van universele kwantumcomputers op basis van licht. De ontwikkeling op maat voor het DLR wordt uitgevoerd in een gezamenlijk vierjarig project in het kader van het DLR Quantum Computing Initiative.

“We voegen competenties uit Nederland en Duitsland samen op één locatie, in het innovatiecentrum van het DLR Quantum Computing Initiative in Ulm. QuiX Quantum heeft de functionaliteit van zijn geïntegreerde kwantumfotonica al bewezen en levert met succes Quantum Photonic Processors aan klanten in heel Europa,” zegt Robert Axmann.

De door het DLR vastgestelde problemen omvatten postkwantumcryptografie, kwantummachineleren, planning-optimalisering voor satellietoperaties en simulatie van chemische redoxreacties voor de ontwikkeling van batterijsystemen. De behandelde onderwerpen hebben ook een industriële toepassingsachtergrond. Door zijn eigen onderzoek heeft DLR een duidelijke behoefte aan het toekomstige gebruik van kwantumcomputers in al zijn aandachtsgebieden luchtvaart, ruimtevaart, energie, vervoer, veiligheid en digitalisering.

Fotonica zal de tweede generatie van kwantumtechnologie mogelijk maken, en QuiX Quantum is marktleider op het gebied van fotonische kwantumcomputers. QuiX Quantum heeft reeds een niet-universele kwantumcomputer ontwikkeld met een lopende Boson Sampler, een kwantumcomputer voor speciale doeleinden. De kern is de QuiX Quantum Photonic Processor in de vorm van een herprogrammeerbare interferometer.

De gepatenteerde innovatie van de onderliggende technologie van ’s werelds krachtigste Quantum Photonic Processor aangeboden door QuiX Quantum maakt plug-and-play, geïntegreerde en herconfigureerbare hardware mogelijk. Hierdoor zijn ze de meest geavanceerde en aanpasbare PIC configuraties die beschikbaar zijn. QuiX Quantum PIC’s stimuleren de kwantumrevolutie met NextGen-oplossingen op korte termijn voor financiën, farmacie, chemie en gegevensbeveiliging. Optica en fotonica zijn belangrijke technologieën die ons helpen wereldwijde problemen aan te pakken met betrekking tot armoede, ongelijkheid, klimaatverandering, aantasting van het milieu, enz.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: