Maritieme sector NL actief in het buitenland

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Van Oord voert voor twee nieuwe opdrachten zowel baggerwerkzaamheden uit in Brazilië als op de Bahama's. Bij dit laatste project is ook Damen Shipyards betrokken.

Van Oord verwierf onlangs twee opdrachten, één in Brazilië en één op de Bahama’s, met een gezamenlijke contractwaarde van meer dan € 100 miljoen. Dit maakte de Nederlandse baggermaatschappij afgelopen donderdag bekend. De uitvoering van beide projecten is inmiddels gestart. Bij het tweede project is ook het Nederlandse scheepsbouwconcern Damen Shipyards betrokken, dat negen defensieschepen aan de Bahama’s zal leveren.

In Brazilië voert Van Oord baggerwerkzaamheden uit voor de aanleg van een nieuwe scheepswerf in Aracruz. Hier wordt een nieuwe werf gerealiseerd voor de bouw en het onderhoud van specialistische schepen en constructies voor de olie- en gasindustrie in het land. De werkzaamheden van Van Oord betreffen de aanleg van een toegangskanaal, zwaaikom (een plaatselijke verbreding in het kanaal) en ligplaatsen bij de kades. Van Oord zet een grote cutterzuiger in voor deze werkzaamheden.

Op de Bahama’s is Van Oord ingehuurd voor werkzaamheden die betrekking hebben op het Sandy Bottom Project. Dit project betreft de verjonging van de defensievloot van het land, evenals het opwaarderen van enkele havenfaciliteiten. Damen Shipyards levert hiervoor negen nieuwe patrouilleschepen aan de Bahama’s.

Van Oord zal voor dit project de toegangskanalen naar de havens en de havens zelf verdiepen. Hiervoor zet de baggermaatschappij een backhoe in. Ook is Van Oord bij dit project verantwoordelijk voor de civiele werkzaamheden. Deze betreffen de aanleg van kademuren, golfbrekers, gebouwen, steigers, aanlegplaatsen en beschoeiing.

Het project in Brazilië wordt eind 2014 opgeleverd; de werkzaamheden op de Bahama’s zijn begin 2016 afgerond.

Lees ook

Nieuwsbrief