Lector Sensors and Smart Systems voor Hanzehogeschool

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Komende woensdag installeert het CvB van de Hanzehogeschool Groningen dr. Heinrich Wörtche als lector Sensors and Smart Systems.

Het lectoraat van Wörtche richt zich op de ontwikkeling en toepassing van slimme sensortechnologie voor de digitalisering van industriële processen met als focus de verandering van productiemogelijkheden binnen de biobased economie en de gezondheidssector.

In de toekomst zullen fysieke systemen steeds vaker een digital twin krijgen: een virtuele versie van het fysieke systeem, waarop diverse scenario’s gesimuleerd kunnen worden. Het lectoraat richt zich op de slimme sensoren die de fysieke wereld met de digitale wereld verbinden.

Wörtche studeerde af in de natuurkunde aan de technische universiteit in Darmstadt (1988) en promoveerde daar in nucleaire fysica (1994). Hij werkte vervolgens in Münster (1994-2000), waar hij werkte aan het ontwerp en de fabricage van grootschalige detectorsystemen, en in Groningen, waar hij digitale verwerkingstechnologieën ontwikkelde en toepaste voor data-acquisitie- en controlesystemen. Wörtche heeft verder onder meer in Vancouver en Genève gewerkt.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required