Komen de zelfladende mobieltjes eraan?

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Hoewel de technologie van het draadloos opladen voor mobieltjes nog niet eens een echte doorbraak heeft gekend, zijn vele ogen alweer gericht op de volgende technologie: de zelfladende mobiel. Technology Review van het Amerikaanse MIT brengt in een artikel kort in kaart hoe de zaken er nu voorstaan.

Het grootste probleem is dat hoewel de Wet van Moore nog steeds opgaat (elk jaar een verdubbeling van het aantal transistors op een chip), de ontwikkeling van batterijcapaciteit deze groei niet kan bijhouden. Er zijn verschillende zelflaadtechnologieën in ontwikkeling: Nikola Labs zet de energie van niet gebruikte radiogolven om in elektrische energie (zie TW 26/27), Sunpartner Technologies ontwikkelt zonnecellen voor mobieltjes en Ampy werkt aan een oplader die je mobieltje met bewegingsenergie aandrijft.

Welke technologie wanneer doorbreekt, is niet te zeggen. Maar het lijkt erop dat binnen afzienbare tijd de batterijen van mobieltjes door één of meerdere van deze technologieën in ieder geval een stuk langer meegaan. 

Lees ook

Nieuwsbrief