Interessante zelffelicitatie

Leestijd: < 1 minuten

Thomas van de Sandt

Deze week zijn er nog negen nieuwe projecten gestart binnen het programma biobased performance materials (BPM) van de Topsector Chemie (zie pagina 3), maar ook over de oude, onlangs afgeronde projecten is er nieuws. Daarvan verscheen op 19 mei namelijk het online BPM Magazine, gratis online verkrijgbaar in zowel het Engels als het Nederlands.

Het magazine moet laten zien hoe het BPM-programma de biobased economy in Nederland op weg helpt. ‘Gebruik van reststromen, biobrandstoffen en ook de ontwikkeling en toepassing van biobased materialen neemt de laatste jaren toe. Op cruciale punten moeten echter nog belangrijke slagen gemaakt worden’, zo staat te lezen in het openingsartikel. BPM moet daarbij helpen, vooral in het stimuleren van de hele keten, van bouwstenen tot eindproduct.

In het magazine is te zien welke verscheidenheid aan producten met biologische bouwstenen is te maken. Onder andere de productie van biobased poedercoatings, harsen, verven, voedseladditieven, antibacteriële middelen en plastics kwam in de eerste BPM-projecten aan bod.

Hoewel duidelijk een vorm van zelffelicitatie, is het blad ook voor relatieve buitenstaanders zeker de moeite waard om te lezen.

Lees ook

Nieuwsbrief