Iedereen staat in de rij voor Nederlandse glasvezelsensoren

Leestijd: 4 minuten

Somni Solutions ontwikkelt hoogwaardige glasvezelsensoren. Het bedrijf uit Delft bestaat slechts uit een vast team van vier medewerkers, maar de sensoren zijn toch terug te vinden op de eerder ingestorte Morandi-brug in Genua en de 508 meter hoger toren Taipei 101 in Taiwan. Steun van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bleek belangrijk voor Somni Solutions.

Remco Nieuwland is een bevlogen ingenieur. Hij ontwikkelt met het doel om maatschappelijke impact te maken. “Een nieuwe technologie kan fantastisch mooi zijn, maar het wordt nog veel mooier als je er een maatschappelijk probleem mee kan oplossen en dit ook werkelijkheid ziet worden.”

En Somni maakt zeker impact met zijn ontwikkelde sensoren. Er is veel vraag naar duurzame oplossingen om de verouderde infrastructuur in Europa goed in kaart te krijgen. Veel bruggen zijn gebouwd in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw en lopen nu tegen het einde van hun levensduur aan. Een grootschalige vervanging is veel te kostbaar en misschien ook niet direct nodig. Het veilig kunnen verlengen van de levensduur van een brug is enorm waardevol. Naar dergelijke oplossingen is veel vraag, zowel vanuit Nederland als vanuit de rest van Europa én daarbuiten bereiken soortgelijke vragen de Nederlands firma Somni Solutions.

Log in of abonneer je op Technisch Weekblad om verder te lezen.

Klik hier en krijg direct toegang tot de premium-artikelen.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required