Spierings Mobile Cranes stopt met conventionele dieselkranen

Leestijd: < 1 minuten

Spierings Mobile Cranes stopt met de bouw en de verkoop van conventionele dieselkranen. Voortaan produceert de Osse kranenbouwer alleen nog duurzame hybride modellen. Daarmee is Spierings het eerste bedrijf in de wereld dat uitsluitend kranen bouwt die volledig elektrisch hijsen. Daarnaast kan het nieuwste model de SK487-AT3 City Boy ook volledig elektrisch rijden, hiermee kan de lokale uitstoot volledig worden gereduceerd. Deze elektrische hijskraan maakt emissie loos werken in iedere stad mogelijk.

Reden voor de keuze is de sterke groei in hybride kranen en de drive om het maximale te doen voor mens, natuur en milieu. “De elektrificatie van de bouwplaats kan alleen maar slagen als de fabrikant vooroploopt”, aldus CEO Koos Spierings. “Onze binnenlandse klanten beseffen al dat dit de toekomst is. Voor onze buitenlandse klanten is het even wennen, maar we zijn ervan overtuigd dat zij ook snel de voordelen zien van deze beslissing. Uiteindelijk sterven de conventionele dieselkranen uit.”

De hybride torenkranen van Spierings Mobile Cranes zijn uitgerust met lithium-ion accu’s. Dat maakt ze geschikt voor emissievrije inzet op iedere bouwplaats. Voor noodgevallen is de kraan uitgerust met een kleine 3-cilinder stage 5-dieselmotor. Tot op heden heeft Spierings Mobile Cranes ruim 150 elektrische kranen uitgeleverd, die beter bekend staan als eLift.

De voordelen van emissievrij werken zijn overduidelijk, stelt Spierings. “Geen CO2-uitstoot, geen geluidsoverlast, maar onverminderde kracht. En doet de machinist toch een beroep op de kleine dieselmotor? Dan is het brandstofverbruik nog altijd zeer gering. Hiermee tonen we aan dat goed ondernemerschap, innovatie en duurzaamheid hand-in-hand gaan.”

Lees ook

Nieuwsbrief