Houtvademecum ingrijpend vernieuwd

Leestijd: 2 minuten

Vakbladen.com

Uitgeverij Vakbladen.com presenteert het nieuwe, 832 pagina’s dikke Houtvademecum. De inhoud van deze elfde druk is geactualiseerd, verbeterd en fors uitgebreid. Van abachi tot zebrano: ruim 250 houtsoorten staan op een rij.

Sinds zijn eerste druk in 1955 is het Houtvademecum uitgegroeid tot hét Nederlandstalige vakboek over houtsoorten, hun eigenschappen en toepassingen. Het bundelt betrouwbare informatie over houtsoorten vanuit onderzoek en praktijk, ter promotie van goed houtgebruik.

De full colour uitgave informeert in woord en beeld over de uiterlijke kenmerken, kwaliteiten, sterkte, bewerkbaarheid, oppervlakteafwerking, impregneerbaarheid, verlijming, technische specificaties, opbouw van hout en nog veel meer. De bomen die het hout voortbrengen, en hun herkomstgebieden, worden eveneens beschreven.


 

Het Houtvademecum is bovendien een soort ‘houtwoordenboek’. De nieuwe editie belicht meer dan 250 meest gangbare houtsoorten (van abachi tot zebrano) die in Nederland en België worden gebruikt.

Het vakboek gaat verder in op nieuwe normen, technische ontwikkelingen, duurzaam geproduceerd hout, duurzaam inkoopbeleid en milieuvoordelen van hout.

Initiatiefnemer van het nieuwe Houtvademecum is Centrum Hout. De hoofdredactie wordt gevoerd door dr. René Klaassen (SHR Wageningen). De redactie en het technisch advies zijn in handen van Eric de Munck (Centrum Hout). Beiden werkten samen met een begeleidingscommissie.

Het Houtvademecum is een ‘must’ voor iedereen in Nederland en Vlaanderen die hout verhandelt, bewerkt, verwerkt, voorschrijft, gebruikt of het om andere redenen een warm hart toedraagt. Bijvoorbeeld houtleveranciers, houtbewerkers, houtverwerkers, voorschrijvers/besluitvormers, houttoepassers, onderwijsinstituten, brancheorganisaties en overheidsinstanties. Maar ook hobbyisten en particulieren.

 

TW-abonnees krijgen 10% korting door hun bestelling te plaatsen via deze link: www.houtvademecum.com/tw.

Zij betalen dan € 125,96 (inclusief 6 % BTW). De korting geldt tot en met 30 april 2018.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required