Honderden IT-specialisten nodig bij Haagse vestiging Indiaas IT-bedrijf

Leestijd: < 1 minuten

Mark van der Heijden

JK Technosoft zal nog dit jaar 400 tot 500 IT-specialisten in Nederland nodig hebben. Het Indiaas IT-bedrijf opent dit najaar een kantoor in Nederland, van waaruit het over drie tot vier jaar klanten hoopt te bedienen in de Benelux, Scandinavië, Duitsland, Frankrijk en Italië. Dat verklaarden topman Sanku Bose en directeur Abhishek Singhania, tevens oprichter en eigenaar, na een bezoek aan The Hague Business Agency, het agentschap van de gemeente Den Haag dat buitenlandse investeringen aantrekt.

Het nieuw te vestigen kantoor zal dan ook waarschijnlijk in Den Haag worden gevestigd. Als dat niet lukt, zal het bedrijf zich waarschijnlijk vestigen in Amsterdam. JK Technosoft heeft tot nu toe alleen een Europese vestiging in het Verenigd Koninkrijk. De onzekerheid rondom de brexit, de centrale ligging van Nederland en het gemak van zaken in ons land, maken dat het IT-bedrijf zijn Europese basis verhuist naar Nederland, meldt het Financieel Dagblad.

De honderden nieuwe medewerkers zullen vooral van universiteiten in Nederland of de buurlanden komen, verwacht ceo Bose. Ze worden een halfjaar intern getraind in India. In Nederland zijn meer grote Indiase IT-bedrijven actief, zoals Wipro, Tata Consultancy Services (TCS), Infosys, HCL en Tech Mahindra. 

JK Technosoft is onderdeel van JK Organisation, een groep bedrijven in uiteenlopende bedrijfstakken. De jaaromzet bedraagt zo’n €5 mrd en het aantal medewerkers 50.000. De basis voor dit bedrijf is meer dan een eeuw gelegd.

Abhishek Singhania, vijfde generatie binnen het concern, richtte JK Technosoft in 1993 op. Het bedrijf telt wereldwijd 1500 medewerkers en heeft een jaaromzet van 30 miljoen euro. Tot de ongeveer 120 klanten behoren ook Unilever en Specsavers.

Lees ook

Nieuwsbrief