Het beste van twee werelden

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Hoewel eigenaar Google zijn dochter Boston Dynamics momenteel in de verkoop heeft staan (nadat de internetgigant dit eind 2013 kocht), remt dat het roboticabedrijf blijkbaar niet af in de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Eind februari onthulde Boston Dynamics officieel Handle, zijn nieuwste robot, zo meldt IEEE Spectrum in een online artikel. Handle heeft een opmerkelijk uiterlijk: het ding ‘staat’ op twee wielen en heeft twee armen. In het artikel legt Marc Raibert, oprichter en directeur van Boston Dynamics, uit wat Handle zo bijzonder maakt, maar het filmpje van de robot in actie zegt natuurlijk veel meer dan het artikel. Hoewel het meer dan manshoge apparaat in eerste instantie wat knullig overkomt, blijkt dat al vlug schijn. Handle is snel, wendbaar en sterk: de robot kan 45 kg zware kratten dragen. Ook de actieradius van 24 km op een enkele batterij­lading is indrukwekkend.

Onderzoeksrobot Handle toont aan hoe succesvol de combinatie van wielen en benen in robotica kan zijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Lees ook

Nieuwsbrief