Haven verlengt samenwerking met ingenieursbureaus

Leestijd: < 1 minuten

redactie

Havenbedrijf Rotterdam heeft een nieuw raamcontract gesloten voor de afname van maritieme ingenieursdiensten met Arcadis (en Arup), Mariteam (combinatie Iv-infra, SBE, MUC), Royal HaskoningDHV en combinatie Witteveen+Bos/Movares. 

In de overeenkomst spelen veiligheid en duurzaamheid een belangrijke rol. Zo is de inzet van een veiligheidskundige vereist bij risicosessies en reviews van ontwerpproducten en worden duurzaamheidssessies verplicht georganiseerd.

Het Havenbedrijf werkt al langer naar volle tevredenheid met raamovereenkomsten voor de inschakeling van maritieme ingenieursbureaus. “De vorige overeenkomst (uit 2013) stond aan de basis van projecten als de voorbereiding van de Amaliahaven en de uitgifte van de nieuwe haventerreinen op de Maasvlakte, zoals de kademuren en het haventerrein van SIF”, zegt Chief Operational Officer Boudewijn Siemons.

Het havenbedrijf staat internationaal hoog aangeschreven op het gebied van de maritieme infrastructuur en werkt hierbij nauw samen met gerenommeerde internationale adviesbureaus. Een bijzonder voorbeeld is het onderzoek dat het havenbedrijf heeft laten doen naar de aanleg van kademuren. “Op basis van dit ‘baanbrekende’ onderzoek is de internationale regelgeving voor kademuren aangepast. Daar spelen onze maritieme ingenieursbureaus een cruciale rol in”, aldus Siemons.

Het nieuwe raamcontract is aangegaan voor een periode van drie jaar. Daarna kan het nog maximaal vijfmaal jaarlijks worden verlengd.

Lees ook

Nieuwsbrief