Fotocredit: Kraaijvanger Architects

Grote fabriek voor waterstofbatterijen in Rotterdam

Leestijd: < 1 minuten

Battolyser gaat zijn eerste grootschalige fabriek voor waterstofbatterijen bouwen in Rotterdam. De apparaten van Battolyser kunnen naar wens zowel batterijen opladen als waterstof produceren.

Een Battolyser kan waterstof produceren uit zon en wind wanneer de energieprijzen laag zijn en elektriciteit leveren aan het net wanneer de prijzen hoog zijn. De Battolyser-technologie is uitgevonden door Prof. Dr. Fokko Mulder en zijn onderzoeksteam van de Technische Universiteit Delft. De technologie kan op schaal worden toegepast met behulp van overvloedige en conflictvrije actieve materialen: nikkel en ijzer.

De Battolyser-fabriek heeft een capaciteit van 1 GW per jaar en komt op het M4H-terrein, gelegen naast Delfshaven. De kosten voor de ontwikkeling van de 14.000 m2 grote productielocatie, inclusief kantoor- en laboratoriumfaciliteiten, worden geschat op ongeveer 100 miljoen euro. Zodra de fabriek volledig operationeel is, zal deze aan ongeveer 700 mensen werk bieden en tot vier keer zoveel indirecte banen creëren bij toeleveringspartners.

Log in of abonneer je op Technisch Weekblad om verder te lezen.

Klik hier en krijg direct toegang tot de premium-artikelen.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required