Grootste offshore dek ooit gebouwd in NL goed aangekomen

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Heerema Fabrication Group, gespecialiseerd in het bouwen van grote en complexe staalconstructies, heeft half juli een 11.000 ton wegend offshore hoofddek officieel overgedragen aan zijn klant, BP Norge. Het betrof het geïntegreerde productie- en hoteldek voor een van de offshore installaties in het Valhall-veld bij Noorwegen.

Het dek is het grootste offshore dek ooit in Nederland gebouwd. In de avond van 13 juli is het dek, geladen op een bak, vertrokken richting het Valhall-veld. Inmiddels is het dek goed aangekomen en op het platform geïnstalleerd. De installatie werd uitgevoerd door Saipem. Vaak worden productie- en hoteldek (voor de accommodatie van de bemanning) gescheiden vanwege veiligheidsoverwegingen. Dit geïntegreerde dek bevat echter speciale voorzieningen om het accommodatiegedeelte te beschermen in geval van een calamiteit, zoals een brand of een explosie. Het hoofddek is honderd meter lang, 47 m breed en 50 m hoog.

 

Samen met het dek leverde Heerema Fabrication Group ook de 350 ton wegende flareboom, twee bruggen en het weatherdek, het bovenste dek van het platform dat wordt blootgesteld aan de weersinvloeden. Ook deze modules zijn op de plaats van bestemming aangekomen en geïnstalleerd.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: