Grootste afvalverbrandingsinstallatie ter wereld

Leestijd: 2 minuten

Mischa Brendel

De Chinese Baoan afvalverbrandingscentrale breidt verder uit tot de grootste in zijn soort ter wereld.

Keppel Seghers Belgium N.V. maakte dit bekend. Het Belgische advies- en ingenieursbureau levert de technologie en diverse diensten aan Shenzen Energy Environment Engineering, de beheerder van de afvalverbrandingscentrale, voor de realisatie van fase III van installatie.

Keppel Seghers levert apparatuur en technische diensten voor de oven- en boileronderdelen van de bestaande installatie, wat de capaciteit van de centrale met 4.675 ton per dag (TPD) verhoogt tot 8.875 TPD.

Lees verder onder de illustratie


Artist’s impression van fase III van de installatie (Copyright: Keppel Seghers)

Wanneer de installatie in 2018 voltooid is, zal deze per jaar meer dan 10 miljoen ton huishoudelijk afval, afkomstig van ruim 20 miljoen burgers, verwerken. De afvalverbrandingsinstallatie produceert per dag dan 12.000 MWh aan energie uit het afval, wat volgens Keppel Seghers gelijkstaat aan de energieproductie uit 700.000 ton kolen per jaar en hierdoor leidt tot een jaarlijkse CO2-reductie van 6 miljoen ton. Per uur leveren 46 vuilniswagens hun lading bij de centrale af.

Keppel Seghers Belgium N.V., onderdeel van het in Singapore gevestigde Keppel Corporation, leverde ook het procesontwerp, de technologie en diverse diensten voor fase I en II van de installatie-uitbreiding. Deze voltooide het advies- en ingenieursbureau in 2006, respectievelijk 2013.

De afvalverbrandingsinstallatie bevindt zich in de stad Shenzhen, die aan de grens licht met Hongkong in de provincie Guangdong, in het zuiden van China.

Met de opdracht voor fase III is een bedrag van ruim € 24 miljoen gemoeid.

Lees ook

Nieuwsbrief

Onze sponsor: