Gitaarspelers winnen Beste Technische Ontwerp

Leestijd: < 1 minuten

Indra Waardenburg

De scholieren Roel van Hemerik en Brian Bel van het Coenecoop College in Waddinxveen zijn de winnaars van het Beste Technische Ontwerp 2013, dat dit jaar zijn tweede lustrum vierde.

Hemerik en Bel wonnen de prijs van 300 euro met hun ‘digitale gitaar’. Deze gitaar, die in plaats van snaren en fretten een schakeling met 144 knoppen heeft, functioneert als een synthesizer.

De tweede prijs van 200 euro ging naar het Bike Tracking System van Jordy Langereis en Niels Penning van het Segbroek College in Den Haag. Dit systeem kan fietsen die per ongeluk verdwijnen (gestolen zoals dat in de volksmond heet) weer opsporen.

Lees verder onder de afbeelding

De digitale gitaar. (Copyright: Hedwig van der Linden)

Binnen de categorie junioren (derde- en vierdejaars scholieren) ging de eerste prijs van 150 euro naar het Fysiospel Impress; een spel dat fysiotherapieoefeningen leuker moet maken. De aanmoedigingsprijs ging naar een ronde couveuse, waarin alle handelingen (zoals wegen) uitgevoerd kunnen worden zodat het kindje er niet uitgehaald hoeft te worden.

Dat het winnen van het Beste Technische Ontwerp niet het eindstation voor het ontwerp hoeft te zijn weet Boyan Slat. Samen met Tan Nguyen bedacht hij vorig jaar een sleeparm aan schepen om plastic uit de oceaan te halen. Inmiddels is dit idee uitgegroeid tot recyclestations op een vaste plaats in de oceaan. In oktober 2012 vertelde Slat tijdens TEDx Delft over deze recyclestations.  

Lees ook

Nieuwsbrief