Gadget: Nieuwe serie Surface-apparaten

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Microsoft heeft zowel de opvolger van de Surface Book 2 als van de Surface Go aangekondigd. De apparaten dragen de weinig geïnspireerde namen Surface Book 3 en Surface Go 2.

Volgens eigen zeggen is de Surface Book 3 de krachtigste laptop van Microsoft ooit en heeft deze 50 % meer prestatievermogen dan zijn voorganger. De laptop is verkrijgbaar met een scherm van 13” of 15” en is uitgerust met de tiende generatie processors van Intel. Daarbij kan gekozen worden tussen een Intel Core i5- of i7-processor. De Surface Book 3 kan maximaal 32 GB aan werkgeheugen met zich meedragen. Het is mogelijk de laptop uit te rusten met een losse videokaart, wat het apparaat geschikter maakt om games mee te spelen. Het scherm van de laptop is een touchscreen. De batterij heeft een levensduur van 17,5 uur. De Surface Book 3 is verkrijgbaar vanaf € 1.799,- en wordt vanaf 5 juni geleverd.

De Surface Go 2 heeft een scherm van 10,5”, een halve inch groter dan het scherm van zijn voorganger. Tegelijkertijd zijn de schermranden van de Surface Go 2 dunner dan die van de eerste versie.

Aan werkgeheugen krijg je met de nieuwste Surface Go 4 GB of  8 GB aan RAM in huis. Voor opslag kan gekozen worden voor een embedded MultiMedia Card (eMMC) of een SSD. In het eerste geval krijgt de Surface Go 2 64 GB aan opslagcapaciteit, in het tweede geval 128 GB. De levensduur van de batterij is maximaal 10 uur. De nieuwe tablet heeft meer microfoons aan de voorkant dan de Surface Go en ook de camera aan de voorzijde heeft een upgrade gehad: dat is een 5 MP-camera geworden. De Surface Go 2 is nu al verkrijgbaar vanaf € 459.

Lees ook

Nieuwsbrief