Gadget: Muurtablet

Mischa Brendel

Microsoft heeft zijn Surface Hub 2 gepresenteerd. Dit digitale whiteboard heeft ten opzichte van zijn voorganger niet alleen betere specificaties; ook kunnen tot maximaal vier exemplaren van het touchscreen als één scherm aan elkaar worden gekoppeld.

Een enkel exemplaar heeft een scherm met 4K-resolutie en een beelddiagonaal van 50,5 ‘ en kan geleverd worden met een standaard die het draaien van het scherm mogelijk maakt, zodat het zowel verticaal als horizontaal is te gebruiken. Het scherm bevat verder meerdere 4K-camera’s, geïntegreerde geluidsboxen en kan – uiteraard – uitgerust worden met allerhande Microsoft-software. Meerdere gebruikers kunnen tegelijkertijd op de Surface Hub 2 inloggen en videobellen, wat vergaderen moet vergemakkelijken. De Surface Hub 2 is dan ook bedoeld voor bedrijven, om in vergaderruimtes in te zetten.

Een prijs heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt, maar wellicht is de 55 ‘-versie van het eerste model een goede indicatie. Die gaat momenteel voor zo’n $ 9.000 de deur uit.

Lees ook

Nieuws brief
* indicates required