Gadget: Blackberry's laatste kans

Leestijd: < 1 minuten

Erwin Boutsma

Blackberry; was dat niet dat smartphonebedrijf dat krampachtig vasthield aan het fysieke toetsenbord en daarmee de touchscreen-boot volledig miste? Klopt, en ondanks dat iedereen het Canadese bedrijf na een scherpe koersval dood verklaarde, ligt er nu ‘gewoon’ een nieuwe Blackberry in de schappen.

Met weer een fysiek toetsenbord, dat ditmaal weg te schuiven is achter het scherm, waardoor het toestel zich tegelijkertijd ook conformeert aan de heersende mode van grote touchscreens. De smartphone heet Priv en probeert zich verder te onderscheiden door een aantal extra privacy-instellingen, wat met name Blackberry’s traditionele klantenkring – bedrijven – moet aanspreken. Het toestel draait als eerste Blackberry op Android, heeft een licht gebogen 5,4 inch scherm, en voelt volgens de eerste reviews op internet hoogwaardig aan.

Maar gaat de Priv Blackberry redden? Het internet twijfelt, want ook met de prijs is de Priv onderscheidend. In negatieve zin welteverstaan, want € 779 is een stuk meer dan vergelijkbare Android-concurrenten vragen. 

Technologiewebsite The Verge had al een exemplaar in handen:

Lees ook

Nieuwsbrief