Gadget: Apparaatje als vertaalwonder

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Travis the Translator roept onherroepelijk associaties op met de Babel fish uit het beroemde sf-boek The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

In dat boek krijgt de protagonist een visje in zijn hoofd geïmplanteerd, dat alle vreemde talen voor hem omzet in begrijpelijk Engels.

Geen visje – en ook niet fictief – is Travis the Translator, dat volgens de bedenkers maar liefst tachtig verschillende talen kan begrijpen, spreken en vertalen wanneer het kleine machientje online is. Offline vertaalt Travis twintig talen.

Spraakherkenningssoftware en kunstmatige intelligentie zorgen er volgens de makers voor dat ‘taalbarrières wereldwijd afbreken’, en dat met slechts een simpele druk op een knop. In hoeverre dit bewaarheid wordt, moet echter nog blijken. Het apparaat van zakformaat bevat een batterij die tot 12 uur meegaat en kan worden gecombineerd met een (draadloze) koptelefoon.

De financiering van Travis is inmiddels rond en vanaf september is het apparaatje beschikbaar voor een prijs die rond de € 175 ligt.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required