Gadget: Afstandsbediening voor camera

Leestijd: < 1 minuten

Hilde de Laat

Camera-accessoirefabrikant Alpine Labs presenteert op Kickstarter de Spark Camera Remote, een afstandsbediening voor je digitale (spiegelreflex)camera.

Volgens de makers werkt hij op honderden verschillende cameramodellen en kan hij zelfs drie camera’s tegelijkertijd aansturen. 

De Spark is te bedienen via de infraroodsensor van de camera, via een kabel­aansluiting, of via een Bluetoothverbinding met de app (voor Android en Apple) op je mobiel. Voor die laatste functie, die een bereik tot 30 m moet hebben, sluit je de afstandsbediening met een kabeltje aan op je camera. Alle geavanceerde functies zijn dan te bedienen via je smartphone, waaronder de vertraging, flits, en sluitertijd.

De Spark moet 2.000 uur meegaan op de knoopcel-batterij. Voor € 39 is de afstandsbediening via Kickstarter met 25 % korting te koop; vanaf augustus start het bedrijf met het verschepen van de eerste exemplaren. Het project heeft het beoogde bedrag al ruimschoots binnengehaald, dus levering van de Spark-afstands­bediening lijkt zo goed als zeker.

Lees ook

Nieuwsbrief