Futureproof steden ontwikkelen

Leestijd: < 1 minuten

Mischa Brendel

Jongerenvereniging jongNLingenieurs organiseert voor de vijfde maal de Doe&Durf competitie.

In deze competitie worden jonge ingenieurs tot 36 jaar uitgedaagd om creatieve en innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor actuele maatschappelijke uitdagingen.

Deelnemers aan de competitie van de jongerenvereniging van Koninklijke NLingenieurs moeten in teamverband een oplossing bedenken voor een vooraf bepaald thema. Om de teams te helpen hun oplossing te ontwikkelen van pitch tot product, organiseert jongNLingenieurs twee workshops.

Eerder rolden uit de competitie al Staat van je Straat van SWECO en CrowdCreation van Arcadis. Die eerste is een klimaatlabel voor iedere straat in een stad; de tweede betreft een netwerk van een stad, waarbij de kennis en ervaringen van inwoners, organisaties en bedrijven die in de stand wonen en werken ingezet worden om vraagstukken omtrent de energietransitie, klimaatadaptatie en de verduurzaming van steden op te lossen.

Het vraagstuk van dit jaar is ‘welke superkrachten zijn er nodig voor een futureproof stad?’ Hierbij gaat het om mobiliteit, energietransitie en klimaatadaptatie.

Inschrijven is mogelijk tot 30 september.

Lees ook

Nieuwsbrief