Ferr-Tech heeft oplossing voor waterzuivering

Leestijd: 2 minuten

Al decennialang staat het biologisch afbreekbare oxidant Ferraat(VI) bekend als een duurzame oplossing voor het zuiveren van (afval)water. Groot probleem: de houdbaarheid. Om Ferraat(VI) zijn kracht te laten behouden moet het binnen enkele seconden worden toegevoegd aan het (afval)water. Het Nederlandse bedrijf Ferr-Tech maakt aan dat probleem een einde.

Om afvalwater te zuiveren heb je in veel gevallen een oxidant, een desinfectant en een coagulant nodig. Als oxidant is Ferraat(VI) interessant, omdat het veel krachtiger is dan chloordioxide, waterstofperoxide en ozon. Het is Ferr-Tech na jaren sleutelen gelukt aan een elektrochemisch procedé gelukt om dit middel stabiel en houdbaar te produceren.

Het resultaat is Fersol, wat staat voor Ferraat (VI) in solution. Het 63% sterker dan chloor en kan daardoor veel duurzamer en energie-efficiënter afvalwater verschonen. Daarnaast reageert Fersol met opgeloste stoffen zodat deze bezinken en elimineert het sommige bacteriën, schimmels en virussen. Het water kan worden hergebruikt in industriële processen of veilig geloosd.

Log in of abonneer je op Technisch Weekblad om verder te lezen.

Klik hier en krijg direct toegang tot de premium-artikelen.

Lees ook

Nieuwsbrief
* indicates required